Joanne en Joryn op ontdekkingsreis door Azie

Van Cu Chi Tunnels tot Easy Riders from Dalat

Welkom terug,

Super leuk om te zien dat zoveel mensen onze blog lezen.

Oke, waar waren we... in het chaotische Ho Chi Minh City. Hier hebben we een tour gemaakt naar de Cu Chi Tunnels, een overblijfsel van de Vietnam oorlog, en een tempel van de Cao Dai sekte. Deze sekte hangt een religie aan die een combinatie is tussen; katholicisme, boedhisme en hindoeisme. We woonden hier een dienst bij, heel indrukwekkend (hopelijk lukt het zo om wat foto's te plaatsen). Na de dienst reden we door naar de tunnels. Hier konden we even in rondlopen, nouja eerder kruipen. Het was interessant om te zien hoe Noord en Zuid tegen elkaar vochten in deze oorlog. Tijdens de tour zijn we twee Nederlandse meisjes tegen gekomen met wie we daarna nog even gezellig wat mee hebben gegeten. Nog een leuk detail over het hotel; Joanne paste niet onder de douche van deze kleine Aziaatjes. Na HCMC zijn we per bus doorgereden naar Mui Ne, een strand met honderden resorts. In de bus besloot de Viernamese medewerker zijn hangmat op te hangen in het gangpad en tegen onze benen om nog even lekker door te slapen, bijzonden. In Mui Ne huurden we onze persoonijke bungalow aan het strand. Dit keer maar eens geen Hilton. De dag erna zijn we met twee australische jongens, die we de avond ervoor ontmoet hadden, naar de rode en witte duinen gescooterd. Super mooie tocht en omgeving en een indrukwekkende zonsondergang. Inmiddels zijn we alweer twee dagen in Dalat, een stad in de bergen van Vietnam. Het is hier een stuk koeler en dat is wel goed voor onze rode huidjes. De stad is voor veel Vietnamezen de Honeymoon bestemming (dus typisch iets voor ons) en wordt door een reisgids omschreven als een boedhistische Efteling. Ze hebben helemaal gelijk. We hebben de stad verkend per tandem, geen heel goed plan (check de grootte van de bandjes). Half lopend, half fietsend kwamen we bij een groot en mooi meer met bijbehorend meditatie centrum in de vorm van, hoe kan het ook anders, een tempel. Eenmaal weer terug in de stad besloot een scooter eens de andere baan te proberen, en onze eerste aanrijding was een feit. Gelukkig is er niet gesneuveld, alleen ons bagage mandje. Vandaag hebben we een motortocht gemaakt achterop bij de beroemde Easy Riders from Dalat. Met hun hebben we de omgeving bekeken en in de bergen genoten van mooie uitzichten en een lekkere snelheid. We hebben deze dag afgesloten met een tochtje in de rollercoaster/rodelbaan, ja je bent toerist of je bent het niet. Morgen hopen we door te reizen naar Nha Trang, weer even lekker aan het strand. We vieren hier waarschijnlijk ook TET, Vietnamees nieuwjaar. Rond die tijd zit alles vol en ligt het openbaar vervoer plat, dat wordt nog spannend. We proberen ook nog even wat foto's te uploaden maar de internet snelheid is hier net zo snel als bij ons in Nederland 10 jaar geleden.

Jannie

:) mooi verhaal weer meiden. Gaaf om te lezen hoeveel jullie zien en wat jullie meemaken (in het kort natuurlijk)
Blijf genieten!

Elly Sturrus

Ha meiden. Wat gaaf om te lezen en (herkenbare) foto's uit Bangkok te zien. Ik ruik de geuren bijna! Heel plezier verder.
Groetjes, Elly

Annemijn

Wat een leuke verhalen! Hopelijk lekker zonnetje in Nha Trang en daar lekker genieten van een cocktailtje..Genietse!X

Lianne

Wauw wat een ervaringen:) wat leuk dat jullie nogmaals het nieuwjaar mogen vieren. Geniet ervan

Martine

Wat fijn om weer een mooi verhaal van jullie te lezen! Het klinkt echt geweldig!

liefs xx

Janette

Zo, lekker druk aant rondtrekken zeg! Vermoeiend, maar indrukwekkend, of niet?
Geniet ervan en tot de volgende blog.

Jaco

Zo, weer veel beleefd dames!! Van brommers kieken naar met brommers rieden. Prachtig verhaal en blijf genieten meiden . X pako

Miekje

Wat zou ik graag 55 jaar jonger willen zijn en dan zo'n reis maken . Helemaal te gek !!!!
De afwisseling van strand en tochten maken lijkt me ideaal.

Liefs X

Irene

Ooohhh wat klinkt het leuk allemaal!! Jullie schrijven het ook leuk op, heb een paar keer moeten lachen om jullie beschrijvingen. Heel vet ook, lijkt me, zo achter op een motor lekker hard :) en ook gezellig dat jullie dingen doen met mensen die jullie ontmoeten. maar klinkt echt heel leuk allemaal, jullie doen lekker veel!! Kben erg benieuwd naar de nieuwe foto's! heeeel veel plezier :D Liefs Irene

Ellen

Hi Lieve Meisjes!! Wat super leuk om jullie verhalen te lezen... haha ik zie jullie al helemaal voor me! Enjoyyy to the max! xx Ell

Margriet

Nou Jo-an-ne dat word voor de helft douchen dan he?

Elsbeth

joejoe!! Nou Joryn!! Dat feest TET zal zeker een feest voor je zijn geweest!! Ik ken daar nog een bekend liedje van!!Hard gezongen? haha!!
Leuk verhaal meiden!! Wel voorzichtig met brommers etc.
xxxx